DORTEX Video
konfigurera nu
Leder

Designa dina hangtags i läder

Vi tillverkar exklusiva, lasergraverade hangtags av kvalitetsläder med din egen design åt dig. Du utformar enkelt dina läderhängen i vår intuitiva konfigurator. Där kan du välja bland våra färdiga former. Tänk på att lägga till önskade hål i designen så att du kan fästa de färdiga hängena. Du kan också ladda upp en egendesignad form. Då behöver filen redan innehålla markeringar för eventuella hål och utsnitt.

I nästa steg fulländar du designen med motiv, text eller utsnitt. Läderhangtags med logga, graverade motiv eller utskurna motiv är en snygg detalj som passar på dina handgjorda projekt och mer därtill. De kan också användas som exklusiva presentetiketter för att göra fina presenter ännu personligare. I förhandsvisningen kan du se exakt hur dina färdiga hangtags kommer att se ut. Vi tillverkar dina etiketter åt dig från bara 1 styck!

Behöver du inspiration? Då kan du ta en titt bland våra designmallar. I konfiguratorn kan du anpassa mallarna efter dina behov och på så vis få en helt individuell hangtag i läder.

Vårt äkta läder

Vi tillverkar dina hangtags i Tyskland och använder oss av äkta, naturligt läder. Det äkta lädret är en biprodukt från livsmedelsindustrin och kommer från tyska ungtjurar. Det garvas sedan ekologiskt med hjälp av mineraler. Hela djurets hud används för alla färger i naturligt läder. Beroende på vilken kroppsdel lädret kommer ifrån kan det finnas skillnader i färg, tjocklek och fettandel vilket gör att de enskilda etiketterna kan se lite olika ut. Det är en del av charmen med naturliga produkter!

Våra hangtags i läder är ca 1,2 mm tjocka och tål inte att tvättas. För att vårda dina hängen på bästa sätt rekommenderar vi att du bara använder läderfett. Läderetiketternas form, hål och utsnitt skärs med laser medan motiv och texter graveras. Genom hettan uppstår lätta flamspår vilket ger hängena en rustik look.

Om du behöver hangtags som kan tvättas rekommenderar vi att du beställer hangtags i konstläder eller FloraPap.

Vårt äkta läder uppfyller kraven för OEKO-TEX® Standard 100 från miljöinstitutet i Bremen. Det motsvarar produktklass I (artiklar för bebisar och spädbarn). Du hittar mer information om våra certifieringar här.

Individuell infästning

Bland våra tillbehör för hängetiketter och hängen hittar du bland annat snören och band av olika material som du kan använda för att fullända etikettens look.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Hänge i runt läder

Hänge i runt läder

Vitt hängsmycke av naturligt läder som passar till bröllop eller förlovning. Ändra bara namnet när du beställer.

Hängetikett gjord av naturligt läder, färg terrakotta

Hängetikett gjord av naturligt läder, färg terrakotta

Lasergraverad, lätt att lägga till egen text eller design, 1 stort hål för upphängning • Storlek: 35 x 20 mm

Handgjord tagg gjord av naturligt läder

Handgjord tagg gjord av naturligt läder

Bisque färg, lasergraverad med text och motiv, 1 stort hål för upphängning. Justera helt enkelt i konfiguratorn.

Häng tag hjärta med fjädrar, naturligt läder, pebble färg

Häng tag hjärta med fjädrar, naturligt läder, pebble färg

Lasergraverad, enkelt anpassa text och motiv, 1 stort hål för upphängning

Hängetikett i naturläder, grå

Hängetikett i naturläder, grå

Individuellt lasergraverade