Personliga tygetiketter och vävda etiketter med certifiering

För oss på DORTEX är det otroligt viktigt att hålla hög standard. Alla DORTEX produkter tillverkas i Tyskland av högkvalitativa material. Vi garanterar en miljövänlig och hållbar produktion och låter oberoende institut testa kvaliteten på våra produkter.

Våra personliga tygetiketter och vävda etiketter är certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100 och är även lämpliga för tillverkning av barnleksaker i enlighet med EN 71-3. Kontakta oss via e-post om du vill ha mer information om våra certifieringar.

Våra tygetiketter och satinband är hudvänliga, tvättbara, färgäkta och fria från skadliga ämnen. De är säkra att använda som namnlappar i kläder, som presentsnöre, textilmärkning med mera, vilket säkerställs med kontinuerliga tester och intygas av följande certifikat:

OEKO-TEX®-certifikat

Certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100

Den 27 juni 2022 bedömdes våra produkter av Hohenstein Institutet i Tyskland och certifierades med följande text:

I enlighet med OEKO-TEX® Standard 100 och vårt certifikat är DORTEX auktoriserad att enligt nummer 14.0.39222 och bedömning 22.0.15769, bära märkningen OEKO-TEX® på följande produkter: Vävda tygetiketter och -band tillverkade i färgad bomull samt vävda och tryckta polyesteretiketter (Cottonera®, Flexinera®, och specialtillverkade produkter) uteslutande tillverkade av enligt Standard 100 i OEKO-TEX® certifierade material.

Testerna av ovan nämnda artiklar gjordes i enlighet med Standard 100 av OEKO-TEX®, Appendix 4, Produktklass I för spädbarnsartiklar och visar på att de tillämpliga kraven för mänsklig ekologi aktuellt listade i Appendix 4 har uppfyllts.

Bremer Umweltinstitut

Certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100

DORTEX produkter Corinera® testades den 24 september 2019 vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers. Analysen genomfördes i enlighet med kraven i OEKO-TEX® Standard 100. Produkterna Corinera® (lasergraverade etiketter av syntetiskt läder, naturläder, poppelträ och bokträ) uppfyller kraven för produktklass I (artiklar för spädbarn och småbarn). Produkten Corinera® FloraPap® uppfyller kraven för produktklass II (artiklar som används nära huden).
Produkterna Satinera®, myVIPs® entréband och professionella tvättrådsetiketter Color testades den 28 juni 2021 vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers. Produkterna uppfyller kraven för produktklass I (artiklar för spädbarn och småbarn).

Toy-QS

Certifierade enligt standard DIN EN 71-3

Våra vävda etiketter Cottonera® Classic testades den 30 oktober 2019, och våra tryckta produkter Satinera®, myVIPs® entréband och professionella tvättrådsetiketter Basic, Cotton och Color testades den 24 juni 2021 i laboratoriet vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers, i enlighet med gällande föreskrifter i EN 71-3.
Alla uppmätta värden låg betydligt under de tillåtna gränserna och majoriteten av värdena låg under tröskelvärdet. Därmed är nämnda DORTEX-produkter godkända för tillverkning av barnleksaker i enlighet med EN 71 3.

Våra certifieringsnummer:
L1028FT-1K, L2831FT, L4203FT-1 och L4203FT-2

Certifierat företag

Top online-shop 2019, 2020 och 2021

DORTEX.DE har utsetts till TOP online-shop med en kundnöjdhet över genomsnittet av DEUTSCHLAND TEST för tredje året i rad. År 2021 undersöktes och utvärderades 1969 nätbutiker i 166 kategorier i hela landet. (Källor: Focus 20/19, Focus 17/20 och Focus 16/21)

Service champion 2021

DORTEX är det företaget med bäst serviceupplevelse i kategorin "personaliserade etiketter" i Tyskland (13 leverantörer). Det fastställdes av dagstidningen DIE WELT tillsammans med Service Value. Sammanlagt undersöktes servicen hos 4196 företag från 384 branscher. (Källa: DIE WELT, 2021-10-13)

Medlemskap

Som medlem i föreningen Nordvästtysklands textil- och klädindustri (Verband der Nordwestdeutschen Textil- und Bekleidungsindustrie e.V.) ingår vi i ett starkt nätverk av textilföretag med tillverkning i Tyskland.

Erkänt utbildningsföretag för IHK (Handelskammaren)

Att vi kan hålla så höga standarder är helt och hållet våra extremt motiverade och kompetenta medarbetares förtjänst. Våra traineer är en viktig del av vår medarbetarstruktur och direkt involverade i verksamheten. De kommer med nya idéer och bidrar därmed till företagets hållbara utveckling. Vi är stolta över att vara ett, av IHK Dortmund, erkänt företag för utbildning av traineer.

Ett av de mest innovativa mellanstora företagen

Varje år utnämns de mest innovativa medelstora företagen i Tyskland, under vetenskaplig ledning av The Institute for Entrepreneurship and Innovation of the Economic University of Vienna. Granskningen av innovationsarbetet hos DORTEX mbH gav fantastiska resultat. Vårt företag ligger därmed i topp bland innovatörer i motsvarande storlek. Kvalitetsmärkningen TOP Innovator 2015 tilldelades DORTEX ledning under en prisutdelning den 26 juni 2015 av Ranga Yogeshwar.

Certifikat

Nominerade till Dortmunds ekonomipris 2014

Sedan 2005 delar staden Dortmund ut ekonomipriset "Dortmunder Wirtschaftspreis" till framgångsrika företag. Priset går till ett framträdande mellanstort företag som visat ekonomisk framgång och ett särskilt engagemang i Dortmund-regionen. DORTEX mbH var en av utmärkelsens finalister och vi är oerhört glada över att vårt arbete uppmärksammas på detta sätt.