Personliga tygetiketter och vävda etiketter med certifiering

För oss på DORTEX är det otroligt viktigt att hålla hög standard. Alla DORTEX produkter tillverkas i Tyskland av högkvalitativa material. Vi garanterar en miljövänlig och hållbar produktion och låter oberoende institut testa kvaliteten på våra produkter.

Våra personliga tygetiketter och vävda etiketter är certifierade enligt OEKO-TEX® STANDARD 100 och är även lämpliga för tillverkning av barnleksaker i enlighet med EN 71-3. Kontakta oss via e-post om du vill ha mer information om våra certifieringar.

Våra tygetiketter och satinband är hudvänliga, tvättbara, färgäkta och fria från skadliga ämnen. De är säkra att använda som namnlappar i kläder, som presentsnöre, textilmärkning med mera, vilket säkerställs med kontinuerliga tester och intygas av följande certifikat:

OEKO-TEX®-certifikat

Certifierade enligt OEKO-TEX® STANDARD 100

Den 26 maj 2023 bedömdes våra produkter av Hohenstein Institutet i Tyskland och certifierades med följande text:

I enlighet med OEKO-TEX® STANDARD 100 och vårt certifikat är DORTEX auktoriserad att enligt nummer 14.0.39222 och bedömning 23.1044717, bära märkningen OEKO-TEX® på följande produkter: Vävda tygetiketter och -band tillverkade i färgad bomull samt vävda etiketter av bomull och polyester med termotransfer-tryck (Cottonera®, Novinera®, Flexinera®, tvättrådsetiketter och specialtillverkade produkter) uteslutande tillverkade av enligt STANDARD 100 i OEKO-TEX® certifierade material.

Testerna av ovan nämnda artiklar gjordes i enlighet med STANDARD 100 av OEKO-TEX®, Appendix 4, Produktklass I för spädbarnsartiklar och visar på att de tillämpliga kraven för mänsklig ekologi aktuellt listade i Appendix 4 har uppfyllts.

Bremer Umweltinstitut

Certifierade enligt OEKO-TEX® STANDARD 100

DORTEX produkter Corinera® testades den 24 september 2019 vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers. Analysen genomfördes i enlighet med kraven i OEKO-TEX® STANDARD 100. Produkterna Corinera® (lasergraverade etiketter av syntetiskt läder, naturläder, poppelträ och bokträ) uppfyller kraven för produktklass I (artiklar för spädbarn och småbarn). Produkten Corinera® FloraPap® uppfyller kraven för produktklass II (artiklar som används nära huden).
Produkterna Satinera®, myVIPs® entréband och professionella tvättrådsetiketter Color testades den 28 juni 2021 vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers. Produkterna uppfyller kraven för produktklass I (artiklar för spädbarn och småbarn).

Toy-QS

Certifierade enligt standard DIN EN 71-3

Våra vävda etiketter Cottonera® Classic testades den 30 oktober 2019, och våra tryckta produkter Satinera®, myVIPs® entréband och professionella tvättrådsetiketter Basic, Cotton och Color testades den 24 juni 2021 i laboratoriet vid Miljöinstitutet i Bremen (Bremer Umweltinstitut, Fahrenheitstr. 1, 28359 Bremen, Tyskland) under ledning av Dipl.-Ing. Ulrike Siemers, i enlighet med gällande föreskrifter i EN 71-3.
Alla uppmätta värden låg betydligt under de tillåtna gränserna och majoriteten av värdena låg under tröskelvärdet. Därmed är nämnda DORTEX-produkter godkända för tillverkning av barnleksaker i enlighet med EN 71 3.

Våra certifieringsnummer:
L1028FT-1K, L2831FT, L4203FT-1 och L4203FT-2

Certifierat företag

Top online-shop 2019, 2020 och 2021

DORTEX.DE har utsetts till TOP online-shop med en kundnöjdhet över genomsnittet av DEUTSCHLAND TEST för tredje året i rad. År 2021 undersöktes och utvärderades 1969 nätbutiker i 166 kategorier i hela landet. (Källor: Focus 20/19, Focus 17/20 och Focus 16/21)

Service champion 2021

DORTEX är det företaget med bäst serviceupplevelse i kategorin "personaliserade etiketter" i Tyskland (13 leverantörer). Det fastställdes av dagstidningen DIE WELT tillsammans med Service Value. Sammanlagt undersöktes servicen hos 4196 företag från 384 branscher. (Källa: DIE WELT, 2021-10-13)

Medlemskap

Som medlem i föreningen Nordvästtysklands textil- och klädindustri (Verband der Nordwestdeutschen Textil- und Bekleidungsindustrie e.V.) ingår vi i ett starkt nätverk av textilföretag med tillverkning i Tyskland.

Erkänt utbildningsföretag för IHK (Handelskammaren)

Att vi kan hålla så höga standarder är helt och hållet våra extremt motiverade och kompetenta medarbetares förtjänst. Våra traineer är en viktig del av vår medarbetarstruktur och direkt involverade i verksamheten. De kommer med nya idéer och bidrar därmed till företagets hållbara utveckling. Vi är stolta över att vara ett, av IHK Dortmund, erkänt företag för utbildning av traineer.

Praktikpartner med IU internationella högskolan

I egenskap av praktikpartner med den tyska internationella högskolan IU vägleder vi regelbundet studerande som gör praktik hos oss under sin 3,5 år långa praktiska utbildning. Utbildningskonceptet innebär omväxlande faser av teoretiska studier och praktisk utbildning på en arbetsplats så att studenterna kan samla yrkeserfarenhet redan under studietiden. Därmed kan de direkt omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken.

Trygg och kontrollerad näthandel

Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar i vår webbutik. Därför erbjuder vi utöver högkvalitativa produkter också ett sätt för våra kunder att kontrollera att vi är hederliga. Detta garanteras av sigillet från vår partner Trusted Shops. Hos dem kan du dessutom läsa recensioner som riktiga kunder har skrivit om sina upplevelser när de har handlat hos oss. Trusted Shops garanterar att alla recensioner är äkta, fullständiga och inte manipulerade.