Hållbart företagande

Medelstort familjeföretag

Som ett familjeföretag vet vi att alla beslut vi fattar idag också kommer att påverka kommande generationer. En varsam och respektfull behandling av naturen och miljön är lika viktigt för oss som ett uppskattat samarbete med anställda och leverantörer. I fokus för vårt gemensamma arbete står våra kunders behov.

Engagemang för tyskproducerat

Vi bor och arbetar i Tyskland. Alla DORTEX-produkter är "Made in Germany". Detta sparar oss långa leverans- och beslutsvägar. Trots höga personalkostnader kan vi hålla jämna steg med prisnivån hos våra konkurrenter med produktion i låglöneländer och samtidigt uppfylla våra höga kvalitetskrav på produkter och kundservice. Denna balans uppnår vi med hög teknisk kompetens i vårt eget företag. På så vis har vi automatiserat processerna från beställning till leverans och i stor utsträckning kunnat hålla produktionskostnaderna inom rimliga gränser.

Ta ansvar

Som ett tyskt företag följer vi naturligtvis tyska och europeiska rättsliga standarder.

Hållbara råvaror

Vi använder oss av råvaror från Tyskland i möjligaste mån. För lädermärkena Corinera använder vi till exempel naturläder från tyska ungtjurar, garvat med naturliga mineral- och växtämnen som är fria från skadliga ämnen. För våra märken i trä använder vi poppel och bokträd från lokala skogsbruk.

Ibland behöver vi dock råvaror som inte produceras i Tyskland, till exempel bomull. De tekniska kraven på garner är mycket höga för att väva bomullsband. Endast särskilt långfibriga bomullsvarianter lämpar sig för detta. Hittills finns det ingen ekologisk bomull på marknaden som uppfyller de tekniska kraven för vävda etiketter. För de vävda etiketterna Cottonera använder vi fint garn av handplockad bomull från Övre Egypten med långa 1A-stapelfiber som kammas och gaseras (Giza-kvalitet; Gossypium barbadense). Bomullen bearbetas och färgas hos vår tyska partner under certifierade, tyska förhållanden. Till våra professionella tvättrådsetiketter Cotton erhåller vi certifierat och färgat ekologiskt bomullsgarn från vår tyska partner.

Vi väver etiketterna Flexinera med en hög andel återvunnet polyestergarn (ca 50 % rPET). Våra professionella tvättrådsetiketter i Basic- och Colorvarianterna är tillverkade av 100% rPET. Vi utvecklar för närvarande fler produkter av hållbara material.

Hållbara frakter

Precis som många andra företag som tillverkar varor i Tyskland är vi medlemmar i Dual System Germany, vilket innebär att vi bidrar till att återvinna det förpackningsmaterial vi använder. Genom att optimera valet av lämpliga förpackningar strävar vi efter att minimera den totala förpackningsvolymen. För beställningar av mindre kvantiteter använder vi förnybara och komposterbara biofilmspåsar enligt DIN EN 13432. (se certifikat)

Naturligtvis gynnas miljön av våra korta produktions- och transportvägar. Resterna från produktionen av exempelvis våra lasergraverade etiketter återvinns.

Certifikat och utmärkelser
Detta kan också intressera dig
Professionella tvättrådsetiketter
Professionella tvättrådsetiketter

Uppfylla textilmärkningskraven? Det är enkelt med våra professionella tvättrådsetiketter. Välj, utforma och beställ enkelt önskat material och kvantitet.

Hängetiketter
Hängetiketter

Smarta och återanvändbara - hängetiketter i olika former och material.

nameFIX
nameFIX

Vill du slippa sy? På bara några sekunder fästar du etiketterna med våra patenterade nameFIX.

Färgset
Färgset

Ha alltid en etikett som matchar dina tyger genom att beställa etiketter i harmoniska färgset.