DORTEX Video
konfigurera nu
FloraPap

Hangtags och presentetiketter i FloraPap®

Känner du till FloraPap, vårt veganska alternativ till läder? Det ser ut som läder men är helt okomplicerat att hantera och enkelt att tvätta. Det är alltså den perfekta etiketten för upcycling-projekt och accessoarer. Brun FloraPap ser ut som kraftpapper men är mer slitsarkt och har en stadigare känsla.

För dina hangtags kan du välja bland varianterna i guld, silver, brunt och svart. Guld- och silverfärgade FloraPap-hangtags är ett bra alternativ om du vill framhäva ditt motiv eller din logga med extra tydliga kontraster. På svarta FloraPap-hängen ger lasergraveringen däremot en elegant, präglad look.

Förhandsvisningen i konfiguratorn visar hur dina färdiga hangtags kommer att se ut. Välj bland våra former och lägg till hål enligt önskemål. Eller ladda upp en egen form om du hellre vill det (då behöver du se till att filen innehåller önskade hål och utsnitt). Du kan enkelt designa hängetiketter med din egen logga, graverade motiv eller utsnitt i konfiguratorn.

Och det hela blir ännu enklare om du använder våra designförslag. Du hittar dem längre ner på den här sidan. Välj en hängetikett som du gillar och använd konfiguratorn för att anpassa den till dina önskemål.

Vår FloraPap®

Vårt veganska material består av en robust och slitstark blandning av cellulosa och latex. En läderliknande struktur med snygg vintage-look uppstår efter ett par tvättar (upp till 60° C, utan sköljmedel), torkningar i torktumlare eller genom att skrynkla ihop etiketterna. Materialet krymper med upp till 2 %. Om du vill kan du släta ut hängetiketterna igen genom att ångstryka dem när de är fuktiga.

Om de tvättas ofta kan graveringen blekna. FloraPap i guld och silver lämpar sig inte för att tvättas ofta.

Hängetiketterna i FloraPap är 0,55 mm tjocka så de är enkla att fästa på produkter och presenter. Om graveringen går ända till den yttre kanten blir det här området lite mindre slitstarkt. Tänk på att inte placera hål och utsnitt för nära kanten.

FloraPap är fritt från skadliga ämnen, miljövänligt och helt obetänkligt för hälsan – det innehåller varken pentaklorfenol, PVC eller BPA och tillverkas i Tyskland.

Guld- och silverfärgade hängetiketter i FloraPap har en svart baksida. I brunt och svart har FloraPap samma färg på både fram- och baksidan. Hängetiketternas konturer, utsnitt och hål skärs med laser medan motiv och text lasergraveras på etikettens framsida. Kanterna och graverade ytor kan därför uppvisa lätta flamspår.

Om du fortfarande är osäker på vilket material som passar bäst för din design kan du pröva dig fram i konfiguratorn och se resultatet i förhandsvisningen.

FloraPap uppfyller kraven för OEKO-TEX® Standard 100 från miljöinstitutet i Bremen. Det motsvarar kraven för produktklass II (artiklar som används nära huden). Du hittar mer information om våra certifieringar här.

Individuell infästning

Passande tillbehör till dina hängetiketterna finns i kategorin tillbehör för hängetiketter och hängen.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Hjärthänge tillverkat av FloraPap

Hjärthänge tillverkat av FloraPap

Hjärthänge med graverad handstil som passar för bröllop, förlovning, årsdag eller Alla hjärtans dag. Anpassa helt enkelt typsnittet.

Hängetikett i FloraPap®, guld

Hängetikett i FloraPap®, guld

Individuellt lasergraverade

Hängetikett i FloraPap®, brun

Hängetikett i FloraPap®, brun

Individuellt lasergraverade