konfigurera nu

Skapa egendesignade adresslappar

På brev och paket har etiketter en viktig funktion – de gör att både mottagarens och avsändarens adress står klart och tydligt. Genom att trycka etiketter med din adress sparar du tid och med en egen design ger du dina adresslappar ett unikt och personligt utseende. Lekfullt, professionellt eller färgglatt – du väljer själv hur du vill att dina adressetiketter ska se ut.

Individuella adressetiketter för varje tillfälle

Etiketter med din adress är ett bra alternativ till att använda stämplar eller att skriva adressen för hand på paket och kuvert. Beroende på syftet med korrespondensen kan du välja ett typsnitt och eventuella motiv som passar – från sakligt och minimalistiskt till färgstarkt och personligt. För affärsbrev och paket rekommenderar vi tydliga tryckbokstäver. Vill du bjuda in till bröllop eller födelsedagsfest? Då passar det att välja ett typsnitt i skrivstil i konfiguratorn för adressetiketterna.

När du väl har skapat dina personliga adressetiketter kan du också snabbt och enkelt märka dina tillhörigheter som böcker, kalendrar, receptsamlingar med mera. Då hittar borttappade saker hem igen.

konfigurera nu

Vilken storlek bör adresslapparna ha?

Små adressetiketter passar bra till kuvert, större etiketter gör sig bäst på paket. Men det som avgör vilken storlek etiketterna måste ha är hur stor du vill att texten ska vara och om du använder fler designelement – och i så fall hur stora de är. Etikettens storlek ska anpassas till designen så att all text enkelt kan läsas och så att helhetsdesignen blir klar och tydlig.

Vad ska jag tänka på när jag designar adresslapparna?

Även om du vill att dina adressetiketter ska prydas av mer än bara din adress är det klokt att hålla designen enkel. Det räcker med ett enda motiv, din logga eller ett smakfullt färgval för att ge dina adresslappar en personlig design. Tänk på att inte välja en för liten teckenstorlek eftersom det då kan bli svårt att läsa adressen. Typsnittet bör också vara tydligt och inte snirkligt.
Om du vill sätta mer egen prägel på dina försändelser kan du beställa fler etiketter som du också fäster tillsammans med adressetiketten. Dessa kan du till exempel pryda med en slogan eller ett budskap. Du designar dem enkelt i vår konfigurator och sedan kan du enkelt fästa dem på ett lämpligt ställe på försändelsen, till exempel under mottagarens adress.

Hur många etiketter måste jag beställa som minst?

Den minsta beställningsmängden beror på hur stora etiketterna är. Av tekniska skäl trycker vi alltid 2 ark (ca en A4 per ark) oavsett hur små eller stora etiketterna är. Detta avgör hur stor den minsta beställningsmängden blir för just din design. Du får mer information om minsta beställning och pris direkt i konfiguratorn.

Bli inspirerad

Adressetikett, avsändaretikett

Adressetikett, avsändaretikett

Adressetikett 40 x 20 mm, svart text på vitt papper med namn i kursiv stil. Anpassa enkelt online.

Adress klistermärke, avsändare

Adress klistermärke, avsändare

Adressdekal 40 x 20 mm, svart text på vitt papper med namn i fetstil. Anpassa helt enkelt online.

Adress klistermärke i sköldform

Adress klistermärke i sköldform

Klistermärken med namn och adress som är lätta att anpassa, vitt papper, med matt skyddslack.

Detta kan också intressera dig
Presentkort
Presentkort

Personliga presentkort på DORTEX etiketter – en perfekt present till kreativa födelsedagsbarn.

Professionell märkning
Professionell märkning

Som företagare vill du kunna ge dina kunder relevant information! Här hittar du allt du behöver – oavsett om det är 1 eller 10 000 etiketter.

Dörrskyltar
Dörrskyltar

Designa dörr- och namnskyltar med våra teckensnitt och motiv – eller genom att ladda upp en egen fil.

Stryketiketter transferpapper
Stryketiketter transferpapper

Anpassade bokstäver, bilder eller skötselanvisningar kan enkelt och permanent appliceras som DTF-transfer med hjälp av strykjärn eller värmepress.