DORTEX Video
konfigurera nu
Holz

Kork – för hangtags med karaktär

Hangtags och presentetiketter i kork är något utöver det vanliga! Materialet ger dem en varm och naturlig utstrålning.

Vi tillverkar dina korketiketter åt dig i önskad form och graverar dem med din design. Du kan skapa designen direkt i vår konfigurator eller ladda upp en fil med din färdiga design.

Har du idétorka? Då kan du ta en titt på våra designmallar längre ner på den här sidan. Om du hittar något du gillar kan du enkelt anpassa mallen efter egna önskemål i konfiguratorn.

Vårt korkmaterial

Korkekar måste först få växa i 25 år innan deras bark kan skördas. Sedan behöver de få växa i ca 9 år till innan de är redo för nästa skörd. Det är ett miljövänligt och hållbart material. Vårt korkmaterial kommer från korkekskogar i Portugal. De spelar en viktig roll när det kommer till att binda koldioxid. Korkekar binder nämligen 30 % mer koldioxid än vanliga träd.

Vårt korkmaterial består av en tunn yta av naturlig kork ovanpå ett bärande material. För att resultatet ska bli stabilt måste ytan som korkmaterialet limmas fast på uppfylla vissa krav. Det är inte möjligt utan att använda sig av syntetiska material. Hängenas baksida består därför av PU (polyuretan), PES (polysulfon) och bomull. Alla materialen är fria från skadliga ämnen.

Baksidan på dessa hängen är brun. Materialet är ca 0,8 mm tjockt.

Kork är ett tåligt material som klarar av fukt och värme men vi avråder ändå från att tvätta hangtags i kork. Hängenas form, hål och utsnitt skärs med laser medan motiv och texter graveras. Det gör att både kanterna och de graverade ytorna får lätta flamspår som är en del av korketiketternas charmiga utseende.

Individuell infästning

Du hittar passande tillbehör till dina korkhangtags i kategorin tillbehör för hangtags och hängen. Du kan också lägga till dem direkt i konfiguratorn.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Hängetikett i bokträ

Hängetikett i bokträ

Individuellt lasergraverade

Handgjord korktagg

Handgjord korktagg

Lasergraverade med text, motiv och utskuret hjärta, 1 stort hål för upphängning. Det är bara att anpassa den i konfiguratorn.

Hängetikett i poppelträ

Hängetikett i poppelträ

Individuellt lasergraverade

Hängetikett i bokträ

Hängetikett i bokträ

Individuellt lasergraverade