konfigurera nu
Växtbaserat läder

Kaktusläder för unika och hållbara etiketter

Prioriterar du hållbara material, enkel hantering och ett stilfullt utseende? Då är vårt nya kaktusläder rätt material för dina läderetiketter. Det tillverkas av fikonkaktus och är särskilt optimerat för lasergravering vilket gör att till och med tunna och sirliga linjer och texter blir riktigt fina och tydliga. Den som har använt vårt konstläder kommer snabbt att märka att kaktuslädret är något tjockare och stadigare. Det är en egenskap som är särskilt praktisk om du beställer etiketter med hål som du syr fast för hand.

Vi har skapat ett antal designmallar som du kan använda som inspiration. Sortimentet utökas hela tiden, titta förbi lite senare igen.

Vårt kaktusläder

Etiketterna i kaktusläder är slitstarka och kan maskintvättas i 40° C. Kaktusläder är en växtbaserad typ av läder som tillverkas av bladen från kaktusar. Dessa växter frodas i torra områden och kräver knappt något vatten för att överleva. Därför behöver de ingen extra bevattning. Fikonkaktusarnas mogna blad skördas och rengörs för att sedan soltorkas. Skörden skadar inte växterna och nya blad växer ut på kaktusarna som sedan kan skördas när de har mognat. Andra delar av växterna blir till livsmedel. Därmed kan en enda kaktusplanta användas i upp till 8 år på plantagen. Kaktusar binder naturligt koldioxid och bidrar till en frisk jord där de odlas. Torkningen sker utomhus.

Baksidan av dina kaktusläder etiketterna är krämfärgad. Etiketterna är ca 1,1 mm tjocka.

Vårt kaktusläder uppfyller kraven för OEKO-TEX® Standard 100 och DIN EN 71-3 från miljöinstitutet i Bremen. Det motsvarar produktklass I (artiklar för bebisar och spädbarn). Du hittar mer information om våra certifieringar här..

I vår konfigurator hittar du andra veganska material att välja bland. Du kan läsa mer om FloraPap, kork och konstläder på våra materialsidor.

Individuell infästning

För att enkelt fixera etiketten innan du syr fast den rekommenderar vi att du använder ett limstift för textil. Passande tillbehör till dina etiketter i kaktusläder finns i kategorin tillbehör för etiketter och skyltar. Du kan också välja ut och lägga till dem direkt i konfiguratorn.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Etikett av dubbat kaktusläder

Etikett av dubbat kaktusläder

Etikett med text och motiv att vira runt kanten, 2 stora hål, lämpliga att fästa med skruvnitar.

Kaktusläderetikett \"Upcycling\"

Kaktusläderetikett "Upcycling"

Fyrkantig etikett med text och hjärtutskärning, lasergraverad, 4 hål för handsömnad

Hangtag i kaktusläder

Hangtag i kaktusläder

Lasergraverad med text och kaktusmotiv, 1 stort hål för upphängning. Justera helt enkelt i konfiguratorn.