DORTEX Video
konfigurera nu
Holz

Kork – designa egna etiketter och skyltar

Understryk budskapet på dina etiketter genom att använda rätt material. Kork har en varm och naturlig utstrålning och denna speciella karaktär framhävs extra av materialets struktur.

Designa enkelt dina egna etiketter i kork med hjälp av vår konfigurator. I den kan du antingen välja bland färdiga former och olika hål eller ladda upp en fil med en egendesignad form. Glöm då inte att inkludera hålen. I nästa steg kompletterar du designen med motiv, text eller utsnitt. Du kan också enkelt ändra plats eller storlek på designens olika delar eller spegelvända dem.

Behöver du inspiration? Ta en titt på våra designförslag längre ner på den här sidan. Om du hittar något du gillar kan du enkelt anpassa mallen efter egna önskemål i konfiguratorn.

Vårt korkmaterial

Precis som tjuren Ferdinand älskar vi vår korkek! Det är nämligen av barken från det här trädet som vårt korkmaterial tillverkas. En korkek, som heter Quercus suber på latin, måste först få växa i 25 år innan dess bark kan skördas. Sedan behöver den få växa i ca 9 år till innan den är redo för nästa skörd. Det är ett miljövänligt och hållbart material. De portugisiska korkekskogarna, som vårt korkmaterial kommer i från, bidrar också till att binda koldioxid från atmosfären. Korkeken binder nämligen 30 % mer koldioxid än vanliga träd.

Vårt korkmaterial består av en tunn yta av naturlig kork ovanpå ett bärande material. För att resultatet ska bli stabilt måste ytan som korkmaterialet limmas fast på uppfylla vissa krav. Det är inte möjligt utan att använda sig av syntetiska material. Korketiketternas baksida består därför av PU (polyuretan), PES (polysulfon) och bomull. Alla materialen är fria från skadliga ämnen.

Baksidan på etiketterna är brun och nyansen är väldigt lik korkmaterialets färg. Etiketterna är ca 0,8 mm tjocka.

Kork är ett tåligt material som klarar av fukt och värme men vi avråder ändå från att tvätta etiketter i kork. Etiketternas form, hål och utsnitt skärs med laser medan motiv och texter graveras. Det gör att både kanterna och de graverade ytorna får lätta flamspår som är en del av korketiketternas charmiga utseende.

Individuell infästning

Du kan bearbeta dina korketiketter på samma sätt som andra tjockare material t.ex. läder och konstläder. Det är enkelt att fästa dem med en symaskin.

Du hittar passande tillbehör till dina korketiketter i kategorin tillbehör för etiketter och skyltar. Du kan också lägga till dem direkt i konfiguratorn.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Träetikett gjord av bokträ

Träetikett gjord av bokträ

Lasergraverad, justera helt enkelt text, motiv och stansning i konfiguratorn, 3 hål för sömnad eller spikning.

Handgjord etikett i poppelträ att sy på

Handgjord etikett i poppelträ att sy på

Lasergraverade med ditt namn, utskuret hjärta i mitten och 2 hål. Diameter: 2 cm

Korkläderetikett med kolibri och text

Korkläderetikett med kolibri och text

Oval etikett av korktyg med anpassad text och motiv, lasergraverad, 2 hål för sömnad.

Etikett i kork för vikning, lämplig för skruvnitar

Etikett i kork för vikning, lämplig för skruvnitar

Individuellt lasergraverade. Med 2 hål för nitar och utstansat hjärta.

Handgjord etikett av kork, rund med utskuret hjärta

Handgjord etikett av kork, rund med utskuret hjärta

Lasergraverad, lätt att anpassa med din design, diameter: 35 mm, 4 hål för att sy på.

Etikett i bokträ att sy på

Etikett i bokträ att sy på

Individuellt lasergraverade med din design. Text och motiv är utbytbara.

Träskylt, etikett i bokträ

Träskylt, etikett i bokträ

Lasergraverade med text och motiv, 2 hål för att sy fast eller fästa med spik.