DORTEX Video
konfigurera nu
Kunstleder

Designa dina egna etiketter i konstläder

Etiketter i brunt konstläder är med sin kontrastrika gravering en elegant klassiker. Vad sägs till exempel om egendesignade etiketter i konstläder med din logga i rosa, gräddvitt, grått eller ljusblått? Pröva dig fram! När du har bestämt dig för en form behöver du fundera på om etiketten behöver hål. Vi gör då hålen åt dig. Hittar du inte vad du söker bland våra former? Då kan du designa en egen form och ladda upp den hos oss. Glöm inte att inkludera eventuella hål och utsnitt. Nu kan du skapa din egen design med motiv, text och utsnitt i vår konfigurator. Du kan också infoga din logga. Våra etiketter i konstläder kan tvättas i upp till 60° C. De kan alltså användas på accessoarer och andra handtillverkade artiklar som behöver tvättas ibland.

Vårt tips: Vikbara etiketter! Designa dina etiketter med ett 4 mm stort hål på båda sidor. Då kan du vika dem om kanten på textilier eller stickade föremål och fixera dem med skruvnitar som du hittar i kategorin tillbehör.

Det blir ännu enklare med designförslagen längst ner på den här sidan. Välj en etikett som du gillar och använd konfiguratorn för att anpassa den till dina önskemål.

Vårt konstläder

Består av 100 % polyuretan och är garanterat fritt från skadliga ämnen. Med ca 1 mm tjocklek, en mjuk känsla och en autentisk ytstruktur går det knappt att skilja det från äkta läder med blotta ögat. Vårt konstläder i brunt och grått har en svart baksida medan det har en ljus baksida i alla andra färger. Etiketterna i konstläder är slitstarka och kan maskintvättas i 60° C. Om de tvättas ofta kan graveringen blekna. Se till så att du inte använder tvättmedel med aggressiva kemikalier. Särskilt moderna, mycket aggressiva tvåkomponentstvättmedel i flytande form kan skada konstlädrets yta något. Etiketterna skärs till med laser och motiven lasergraveras. Kanterna och graverade ytor kan uppvisa lätta flamspår.

Har du svårt att bestämma dig för ett material? Pröva dig fram genom att välja olika material och titta på hur de ser ut i konfiguratorns förhandsvisning.

Vårt konstläder uppfyller kraven för OEKO-TEX® Standard 100 från miljöinstitutet i Bremen. Det motsvarar produktklass I (artiklar för bebisar och spädbarn). Du hittar mer information om våra certifieringar här.

Individuell infästning

För att fästa etiketterna i konstläder räcker det i regel att använda en symaskin med universalnål. Om materialet inte flyttas i symaskinen rekommenderar vi att du sänker trådspänningen, lägger lite bakplåtspapper mellan etiketten och pressarfoten eller fäster lite papperstejp under pressarfoten för att förbättra ledningsförmågan. När du har hittat rätt inställningar för symaskinen går det snabbt och enkelt att sy fast etiketterna. Du kan självklart också sy fast dem för hand. Antal önskade hål och deras storlek väljer du direkt i konfiguratorn.

Bland våra tillbehör för etiketter och skyltar hittar du bland annat skruvnitar, som du kan använda för att understryka etikettens look. Observera: För nitarna behöver du hål med ca 4 mm i diameter. Välj därför hålstorleken ”stor”.

konfigurera nu

Bli inspirerad

Etikett i konstläder, brun

Etikett i konstläder, brun

Individuellt lasergraverade, att sy fast

Etikett i konstläder, brun

Etikett i konstläder, brun

Individuellt lasergraverad, att sy fast

Etikett i konstläder, vit

Etikett i konstläder, vit

Individuellt lasergraverade, att sy fast

Etikett i konstläder, ljusblå

Etikett i konstläder, ljusblå

Individuellt lasergraverade, att sy fast

Etikett i konstläder, grå

Etikett i konstläder, grå

Individuellt lasergraverade

Etikett i konstläder, rosa

Etikett i konstläder, rosa

Individuellt lasergraverade, att sy fast

Detta kan också intressera dig
Vävda etiketter med logga
Vävda etiketter med logga

Ladda upp din egen design och skapa unika etiketter med logga.

Hängetiketter
Hängetiketter

Smarta och återanvändbara - hängetiketter i olika former och material.

Presentkort
Presentkort

Personliga presentkort på DORTEX etiketter – en perfekt present till kreativa födelsedagsbarn.

Professionella tvättrådsetiketter
Professionella tvättrådsetiketter

Uppfylla textilmärkningskraven? Det är enkelt med våra professionella tvättrådsetiketter. Välj, utforma och beställ enkelt önskat material och kvantitet.