DORTEX Video
konfigurera nu
FloraPap

Designa dina egna etiketter i FloraPap®

Undrar du vad en etikett i FloraPap är? Föreställ dig en typisk jeanslapp, i veganskt material som ser ut som läder men som är helt okomplicerat att hantera och enkelt att tvätta. Det är alltså den perfekta etiketten för upcycling-projekt och accessoarer. Du kan välja mellan etiketter i varianterna guld, silver, brun och svart. Guld- och silverfärgade FloraPap-etiketter är ett bra alternativ om du vill framhäva ditt motiv eller din logga med extra tydliga kontraster. På svarta FloraPap-etiketter uppstår däremot en diskret, präglad look. Du kan se hur dina färdiga etiketter kommer att se ut i konfiguratorns förhandsvisning. Välj en av våra etikettformer och lägg till antal hål i en lämplig storlek. Eller ladda upp en egen form om du hellre vill det (då behöver du se till att filen innehåller önskade hål och utsnitt). Du kan enkelt designa etiketter med din egen logga, graverade motiv eller utskurna motiv i konfiguratorn.

Och det hela blir ännu enklare om du använder våra designförslag. Du hittar dem längre ner på den här sidan. Välj en etikett som du gillar och använd konfiguratorn för att anpassa den till dina önskemål.

Vår FloraPap®

Det här moderna och veganska materialet är en robust och slitstark blandning av cellulosa och latex. Efter ett par tvättar får det en läderliknande struktur med fin vintage-look. Materialet krymper med upp till 2 %. Om de tvättas ofta kan graveringen blekna. FloraPap-etiketterna är 0,55 mm tjocka och kan enkelt sys fast för hand eller med symaskin. Om graveringen går ända till den yttre kanten blir det här området lite mindre slitstarkt. FloraPap är fritt från skadliga ämnen, miljövänligt och helt obetänkligt för hälsan – det innehåller varken pentaklorfenol, PVC eller BPA – och tillverkas i Tyskland.

Du kan skapa en snygg vintagelook genom att tvätta etiketterna i maskin (i upp till 60 °C, utan sköljmedel), torka dem i torktumlaren eller skrynkla ihop dem. Om du vill kan du släta ut etiketterna igen genom att ångstryka dem när de är fuktiga. FloraPap-etiketterna i silver och guld ska inte tvättas ofta på grund av den glänsande ytan. Guld- och silverfärgade etiketter i FloraPap har en svart baksida. I brunt och svart har FloraPap samma färg på både fram- och baksidan. Om du fortfarande är osäker på vilket material som passar bäst för din design kan du pröva dig fram i konfiguratorn och se resultatet i förhandsvisningen. Etikettens konturer, utsnitt och hål skärs med laser medan motiv och text lasergraveras. Kanterna och graverade ytor kan därför uppvisa lätta flamspår.

FloraPap uppfyller kraven för OEKO-TEX® Standard 100 från miljöinstitutet i Bremen. Det motsvarar kraven för produktklass II (artiklar som används nära huden). Du hittar mer information om våra certifieringar här.

Individuell infästning

Du hittar passande tillbehör till etiketterna under kategorin tillbehör för etiketter och skyltar.

konfigurera nu

Bli inspirerad

FloraPap visitkort

FloraPap visitkort

Visitkort i premiumkvalitet,, silverfärgad FloraPap, individuellt lasergraverad, 80 x 50 mm - skräddarsy helt enkelt online.

Etikett i FloraPap®, svart

Etikett i FloraPap®, svart

Individuellt lasergraverade

Etikett i FloraPap®, brun

Etikett i FloraPap®, brun

Individuellt lasergraverade, att sy fast

Etikett i FloraPap®, silver

Etikett i FloraPap®, silver

Individuellt lasergraverad

Detta kan också intressera dig
Hängetiketter
Hängetiketter

Smarta och återanvändbara - hängetiketter i olika former och material.

Vävda etiketter med logga
Vävda etiketter med logga

Ladda upp din egen design och skapa unika etiketter med logga.

Presentkort
Presentkort

Personliga presentkort på DORTEX etiketter – en perfekt present till kreativa födelsedagsbarn.

Namnskyltar
Namnskyltar

Med rätt tillbehör kan du enkelt göra dina egendesignade etiketter till namnskyltar. De är särskilt snygga i rostfritt stål, mässing och brons.